2011. szeptember 14., szerda

Brent Weeks - Az árnyékvilág peremén

Brent Weeks - Az árnyékvilág peremén
(Éjangyal Trilógia 02.) 


Brent Weeks - Shadow's Edge
(Night Angel Trilogy 02.)  
Eredeti megjelenés: 2008.
Magyar kiadás: Könyvmolyképző Kiadó 2011
Hossz: 646 oldal
Műfaj: dark-fantasy
Fordította: Gazdag Tímea



Tartalom:
Kylar leszámolt orgyilkos életével. Az Istenkirály hatalomátvétele után a mestere, Durzo, és legjobb barátja, Logan halottak. Kylar új életet kezd: egy új városban, új barátokkal, új hivatással. Új életével új titkok kerülnek napvilágra és régi ismerősök keresik fel Kylart. A sok új rejtély közül csak egy, hogy Logan talán életben van. Kylart fájdalmas választások elé állítják: örökre kilép az árnyak közül, és békében él új családjával, vagy kockára tesz mindent, hogy végrehajtson egy utolsó, nagy megbízatást?


Brent Weeks (1977- )


Rövid értékelés - spoiler mentesen:
Az első résztől még nagyon óvakodtam, de főleg az igényes kiadás miatt azért megvettem és körülbelül két nap alatt elolvastam. Nagyon tetszett. Ennyi elég is volt hozzá, hogy a második részt a megjelenése napján azonnal beszerezzem, de sajnos csak most volt időm rá, hogy elolvassam.
A várakozást nem követte csalódás, a történet ott folytatódik, ahol az első résznek vége van. Hasonlóan fordulatos mint az első rész.
A harmadik rész tuti megvevős, elolvasós.
A kiadói infó szerint idén még kijön, szóval nem is kell olyan sokat várni rá.
Azoknak, akik szeretik az igényes fantasyt, nem riadnak meg a sötét tónusoktól, a mágiától és a vértől, szextől és káromkodásoktól. Igazi dark fantasy.
  
Értékelés: 9/10

Részletesebb webes ajánlók:
Wikipedia
Moly
Goodreads
Olvasonapló
Könyvmánia
Katamano

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése