2011. szeptember 30., péntek

Megjelenés - Robert Jordan - A Világ Szeme I-II.

Október 7-én újra megjelenik - harmadik vagy már a negyedik kiadásban? - Robert Jordan - Az Idő Kereke 01. - A Világ Szeme című regénye, immár a Beholder Kiadó helyett a Delta Vision égisze alatt.
A könyvet mindenkinek ajánlhatom, aki szereti az epikus fantasy sorozatokat, mert ezzel el lesz egy ideig. 
Sajnos az író meghalt, mielőtt az utolsó részt megírhatta volna, de az azóta saját regényeivel (Elantris, Ködszerzet) is nagy hírnevet kivívó Brandon Sanderson be fogja fejezni a történetet (3 új részben, amiből kettő már meg is jelent (angolul) - The Gathering Storm, Towers Of Midnight) - inkább azok jönnének már ki mint újra elölről az egész sorozat (bár a dizájnja tetszik!). 
...vagy Sanderson többi könyve!

Tartalom:
Az Idő Kereke forog, jönnek-mennek a korok. Emlékeket hagynak maguk után, amelyek lassan legendává halványulnak, majd mítosszá. Végül a mítoszt is rég elfelejtik, mielőtt a kor, amelyből eredt, visszatérne. A Harmadik Korban, a próféciák korában maga a világ és az idő sorsa dől el. Minden, ami volt, ami van és ami lesz, az Árnyékba veszhet még.


Robert Jordan Az Idő Kereke sorozatban egy tolkieni igényességgel kidolgozott világot teremtett meg, és ehhez méltó a cselekmény szövése is. A regényfolyam a „high fantasy” stílus nagyszerű darabja, abbahagyhatatlan olvasmány, a műfaj legjobb hagyományait követi.
Az Idő Kerekesorozat eredeti angol nyelvű kiadása már a tizenharmadik könyvnél tart. A Világ Szeme a sorozat első könyve, amely magyar nyelven két kötetben lát napvilágot. A sorozat népszerűségére jellemző, hogy az első könyv 1990-es megjelenése óta több, mint 45 millió példányt adtak el belőle világszerte.

Mikorra lesz már vége ennek a sorozatnak végre? Most megint évente kijön belőle 2-3 rész - ha kijön annyi -, az 2015. Ráadásul ez az a sorozat tipikusan, ami már mindenkinek megvan, aki fantasyt olvas. Nagyon jól állunk, ha nincs már mi új könyvet kiadni! :(

Update:
Ha minden igaz, idén jön még a The Gathering Storm a DV-től! Piros pont nekik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése