2011. október 2., vasárnap

Megjelenés - Catherine Fisher - Incarceron

cover


Catherine Fisher - Incarceron
Eredeti cím: Incarceron
Megjelenés: 2007
Kiadó: Pongrácz Könyvkiadó
Hossz: 544 oldal 
Műfaj: sci-fi, fantasy, steampunk

Tartalom:
Képzelj el egy világot, amelyben nemcsak megállították, de vissza is forgatták az idő kerekét. Beköszöntött az örökké tartó 17. század, ahol csak a gazdagok élvezhetik a technika vívmányait.

Képzelj el egy börtönt, hatalmasat, amelyben a cellák és a folyosók mellett egész erdők, városok és tengerek is elférnek. Most képzelj el egy rabot, akinek nincsenek emlékei! Csak annyit tud, hogy Odakintről jött – pedig a börtönt évszázadokkal ezelőtt lezárták, és azóta csak egyetlen embernek sikerült kijutnia.

Aztán képzelj el egy lányt, aki egy nemesi birtokon lakik! A sorsa – úgy tűnik – megpecsételődött: megrendezett, szerelem nélküli érdekházasság vár rá. Ő azonban még nem adta fel, kiutat keres, és összeesküvések kusza hálójába gabalyodik.

Az egyikük Bent van, a másik Odakint, ám mindketten rabok.
Hát ez az Incarceron!



Catherine Fisher angol írónő, műsorvezető. 1957-ben született, ma Newportban él. Eredeti szakmája szerint általános iskolai tanár és archeológus, ma többek közt a glamorgani egyetemen tanítja, hogyan kell gyerekek számára írni. Pályafutását költőként kezdte; számos versét publikálta folyóiratokban, antológiákban. 1989-ben két rangos irodalmi díjat is elnyert a verseivel. Az 1980-as években kezdett gyerekeknek is írni; 19 regénye már 17 különböző nyelven megjelent, s legtöbb könyve vezette már a toplistákat. 

Érdekesen hangzik, remélem nem csak 16 évesen élvezhető kategória.
Ár: 2.380 Ft.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése