2011. november 2., szerda

Megjelenés - Terry Pratchett - Carpe Jugulum & The Last Continent

Még idénre várható a Delta Vision kiadótól Terry Pratchett két Korongvilág-könyve a Carpe Jugulum (1999) és a The Last Continent (Az elveszett kontinens) (1998).

A Korongvilág regények 22. és 23. részének megjelenésével sem kell még izgulnunk, hogy a múlt hónapban angolul megjelent "Snuff" című 39. részt hamar elérjük (és hol vannak még akkor az író további kötetei), bár a DV megbízhatóan és rendületlenül jön évente legalább 3-4 kötettel ki.

November 22-én
Tartalom:
FOHÁSSZAL OTTOKÁR NEM TÚL JÓ IDŐBEN AKARJA GYAKOROLNI PAPI HIVATÁSÁT. VAGY NEM TÚL JÓ HELYEN. AZT HITTE, CSUPÁN EGY EGYSZERŰ SZERTARTÁS MIATT KELL LANCRE-BE MENNIE, DE RÁ KELL ÉBREDNIE, HOGY A VÁMPÍROK ÉS A BOSZORKÁNYOK KÖZÖTT DÚLÓ HÁBORÚ KELLŐS KÖZEPÉBE CSÖPPENT.

Boszorkányok alatt pedig az ifjú Ágnes értendő, aki tényleg nem tud még saját magával sem egyetérteni; Magrat, aki a boszorkánykodást a pelenkákkal próbálja ötvözni; Ogg Nagyi…
…valamint Wiharvész Anyó, aki már önmagában súlyos gondot jelent.

A vámpírok viszont intelligensek, a stílus mellett díszes mellényekkel is rendelkeznek, és kiszabadultak. Ők is szeretnének egy harapásnyit a jövőből.

Fohásszal Ottokár tudja, hogy vele van az ima ereje – de azt kívánja, bárcsak lenne nála egy bárd is.




December 6-án
Tartalom:
A KORONGVILÁG KALLÓDÓ KONTINENSE PÁR NAPON BELÜL AZ ENYÉSZETÉ LESZ, HACSAK…

Ki ez a hős, aki átszeli a vörös sivatagot?

Birkák nyírója, sörök ivója, bozótbetyár – olyan valaki, aki még egy fasírtpufit is hajlandó megenni, méghozzá józan állapotban!

Egy csúcsos kalapos férfi, akit a Poggyásza számtalan apró lábon követ. Igen, ő az, Széltoló, az alkalmatlan varázsló, aki még azt a szót sem képes helyesen leírni, hogy „varázsló”.

Ő az egyetlen kéznél lévő hős.

Szóval… gond egy szál se, eh?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése